Naujienų archyvas

Verslo misija partnerių paieškai Švedijoje

2015m. lapkričio 30d. – gruodžio 3d. Stokholme, Švedijoje vyko verslo misija skirta jauniems ir inovatyviems įmonių atstovams, kurią organizavo Ūkio ministerija bei  Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA). Misijoje dalyvavo  UAB „Baltec CNC Technologies“ atstovė, MTI skyriaus vadovė, Diana Vertelkienė. Jos metu įmonės buvo skatinamos susirasti partnerių, dalyvauti tarptautinių mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros ir inovacijų (MTEPI), tokių kaip „Horizontas2020“, „Eureka“, „Eurostars“, ir Ūkio ministerijos inicijuojamų programų projektuose.
Per šias dienas buvo aplankyta VINNOVA būstinė, susipažinta su jos veikla ir projektais. Taip pat sudalyvauta ir susitikime su European Enterprise Network atstovais. Buvo aplankyta įmonė ACREO Swedish ICT. Vizito metu vyko pokalbis dėl bendradarbiavimo galimybių, tuo metu susipažinta su įmonės veikla, taip pat teko galimybė apžiūrėti elektronų laboratorijos patalpas, susipažinti su įgyvendintais projektais.
Taip pat buvo sudalyvauta renginyje „Framtidsgagen 2015“, kurio metu buvo pristatyti įvairūs pranešimai apie Švedijos startuolių sėkmę, tokių kaip Airbnb, Spotify ir pristatytos kitų Švedijos įmonių sėkmės istorijos. Vėliau sekė Baltijos šalių prezentacijos ir trumpa diskusija. Po renginio vyko neformalus Baltijos šalių prisistatymas ir verslo kontaktų pasidalijimas.
Misijos metu aplankytas ir renginys-ekspozicija „Stockholm Innovation Days, including Future Networking Solutions seminar, Stockholm Node Demo Day and Idea Challenge finals IoT“, kurios metu užmegžti svarbūs kontaktai su SICS SWEDISH ICT AB, Quick Posture Sweden AB; Stockholm Science City Foundation, Biosync Technology AB, Neue Labs AB. Tai įmonės, kuriančios inovatyvius prietaisus  ir galinčios pasidalinti svarbia patirtimi ir idėjomis.
Visos misijos metu ne tik susipažinta su Švedijos įmonėmis, jų veiklomis bei projektais, bet ir atrasti potencialūs partneriai, kurie ateityje leis bendradarbiauti, kurti dar daugiau inovatyvių produktų ir taip tobulinti savo veiklą.