Naujienų archyvas

Health Tech akceleratoriaus finalas

2023 m. balandžio 27 d. vyko finalinis Health Tech akceleratoriaus renginys, kuriame savo idėjas pristatė 15 komandų. Šią medicinos darbuotojų dieną, į pirmosios programos Lietuvoje finalinį renginį medikus ir slaugytojus, startuolių pasaulio atstovus ir inovacijų entuziastus suvienijęs Health Tech akceleratorius nustebino susirinkusius neįtikėtina stiprių idėjų gausa, medikų ir slaugytojų talentais bei įspūdingais prizais.

Renginio akimirka, Rūtos Verseckaitės nuotrauka

Health Tech akceleratoriaus dalyviai programos metu ne tik įgijo kompetencijų tokiose srityse kaip inovacijų kūrimas, produkto vystymas, sveikatos duomenų valdymas bei investicijų pritraukimas, bet ir komandose ieškojo sprendimų sveikatos sektoriaus problemoms bei juos vystė. Renginio metu buvo pristatytos geriausios penkiolikos finalininkų idėjos, kurias visas vertindama ekspertų komisija turėjo atsakyti į pagrindinį klausimą: ar aš investuočiau savo pinigus į šią idėją.

Komandos pristatė įvairiausių inovatyvių idėjų kaip spręsti sveikatos sektoriaus problemas - nuo individualizuotos medicinos iki prevencijos sumanymų, tačiau geriausiomis buvo išrinktos trys komandos. Trečią vietą užėmė „Wosome“ komanda, siūlanti dirbtinio intelekto personalizuotus maisto papildus moterims pagal menstruacijų ciklą.

Antros vietos laimėtojais tapo analogų pasaulyje neturinti idėja „My Stoma“ - siūlanti skaitmenizuotą sprendimą stoma ligoniams, kuris leistų tiek pacientams, tiek medikams visą informaciją apie stoma priežiūrą, pakeitimus, susijusius vizitus vertinti ir planuotis savo telefone. O pirmos vietos nugalėtojais tapo „Innosensus“ komanda sukūrusi inovatyvius, dešimt kartų greitesnius nei šiuo metu egzistuojantys rinkoje, glitimo indikatorius (biosensorius).

Didžiausia renginio staigmena tapo pirmos vietos laimėtojo prizas, kurį įsteigė „Baltic Sandbox Ventures“ - dalyvavimas inkubavimo programoje ir net 15.000 eurų dotacija produkto plėtojimui. 

Renginio dalyviai, Rūtos Verseckaitės nuotrauka

UAB "2AM" apdovanojo papildomais prizais komandas, kurios turi didžiausią komercinį potencialą. Viena jų bumo MedWise komanda, kuri vysto dirbtiniu intelektu paremtą sprendimą debiatikams. Šią komandą sveikatos technologijų klasterio iVita vadovė Diana Vertelkienė lydėjo ir savo patarimais dalijosi iki pat finalo.

Health Tech akceleratorius siekia sujungti sveikatos ir technologijų entuziastus kartu kurti sveikatos technologijų ekosistemą Lietuvoje, inicijuoti ir diegti taip reikalingas inovacijas. 

Pristatoma sveikatos technologijų sektoriaus ekosistema Lietuvoje, asmeninio archyvo nuotrauka

 

Šaltinis: 15min

Trumpai:

Š.m. kovo 7 d. - balandžio 27 d. medicinos sektoriaus bendruomenės partneriai vykdė iniciatyvą "Health Tech akceleratorius". Vienas iš partnerių sveikatos technologijų klasteris iVita.

Health Tech akceleratoriaus iniciatyva buvo skirta gydytojams, slaugytojams ir visiems profesionalams norintiems imtis aktyvių veiksmų bei kurti inovacijas sveikatos priežiūros srityje.