Naujienų archyvas

2021/09/02 Sveikatos technologijų klasterio iVita narių renginys

Sveikatos technologijų klasterio iVita narių renginys „Lyderystės laboratorija: kaip vadovauti, kad nereiktų vadovauti“  įvyko 2021 m. rugsėjo 2-3 d. Druskininkų r.

Susitikimo metu klasterio vadovė Diana Vertelkienė susirinkusiems dalyviams pristatė klasterio veiklas, ES finansavimo galimybes bei šiuo metu vykdomus nacionalinius bei tarptautinius projektus. 

Inovacijų pirkimas viešajame sektoriuje vis labiau skatinamas visose Europos šalyse. Tačiau privačiam sektoriui trūksta viešųjų pirkimų žinių ir dalyvavimo juose įgūdžių. Šiam iššūkiui spręsti, sveikatos technologijų klasteris vykdo Erasmus + projektą "Fostering the innovation in the European habitat and e-health sectors through the Public Procurement of Innovative solutions to improve the European SMEs competitiveness (HaePPI)", kurio dėka bus sukurta e-mokymosi platforma. Norintys dalyvauti inovatyviuose viešuosiuose pirkimuose, čia ras parengtą mokymosi programą skirtą mažoms ir vidutinėms įmonėms, kurios veikia baldų, e-sveikatos ir kitose srityse. Daugiau informacijos apie projektą galite rasti apsilankę projekto svetainėje čia.

Toliau renginio dalyviams seminarą lyderystės tema vedė Vytautas Gaidamavičius. Seminare kartu su dalyviais nagrinėtos temos:

-          Vadovavimo trejybė: vadovas, lyderis ir ugdytojas. Ar viskas dera jumyse? Ko trūksta ir kaip stiprinti kompetencijas.

-          Vadovaujate bendradarbiams, kolektyvui ar komandai? Kaip bendradarbių kolektyvą ugdyti iki komandos.

-          Savivaldi komanda – ar gali komanda dirbti be vadovo? Savivaldžių komandų veiklos principai.

-          Planai, tikslai, svajonės. Į ką orientuojatės jūs ir jūsų darbuotojai: vykdo planus, įgyvendina rodiklius ar siekia vizijų?

-          Lyderio santykis: girdėjimas ir empatija ar įkvėpimas ir uždegimas? Kas labiausiai įtraukia ir įgalina žmones veikti.

Renginio pabaigoje dalyviai galėjo išbandyti golfo sportą bei praleisti laiką bendraudami ir aptardami bendras įmonių veiklas.

Renginio akimirka

Nuotrauka iš UAB "De Futuro" archyvo